Moseklubben

Moseklubben

I oktober 2012 møttes i underkant av 30 moseinteresserte til samling i Skien. Torbjørn Høitomt og Kristian Hassel hadde lenge kjent på at tiden var inne for at Norge burde følge etter sine naboland og etablere en moseklubb. Med et rungende ja til egen klubb, ble det satt sammen en arbeidsgruppe for dannelsen av en slik klubb. Gruppen ble enig om at å bli en grunnorganisasjon i Norsk Botanisk Forening nok var den greieste måten å etablere seg på. Året etter samlet moseinteresserte seg nok en gang. Denne gangen ble ca. 20 deltakere med til Jotunheimen hvor arbeidsgruppa la fram sitt forslag. Forsamlingen var enige om at dette var en god løsning og at Moseklubben var et passende navn. I 2014 var formalitetene på plass og Moseklubben ble en av NBFs grunnorganisasjoner.

Målet for Moseklubben er å samle moseinteresserte, både amatører og proffe, i Norge. Vi Ønsker å øke fokuset på moser og formidle kunnskap om mose. Moseklubben skal være en møteplass for dem som ønsker å lære mer om moser. Vi arrangerer en årlig samling med hovedvekt på eksursjon. Turene varer normalt i 4-5 dager. I tillegg blir det organisert lokale turer i områder med høy tetthet av moseinteresserte. Sporadisk vil det også avholdes diverse kurs rundt om kring i landet. Dette kan være mikroskopieringskurs eller mer spesifikke kurs med for eksempel fokus på slekter eller familier.

Moseklubben har som mål å være aktive på nett med egen nettside, blogg og Facebook-side. Nettsiden vil oppdateres med informasjon om kommende turer/kurs, bestemmelseslitteratur for moser og andre nyttig tips. Bloggen er et vindu ut til verden (Norge) hvor målet er å nå bredt. Her vil vi formidle mose til folket. Allikevel er det også flere innlegg som nok vil treffe den mer erfarne moseinteresserte best. På Facebook-siden vil formidle egne saker, som for eksempel nye blogginnlegg eller bilder fra turer, videreformidle nyhetessaker som kan være av interesse for Moseklubbens medlemmer og andre artigheter vi måtte finne på verdensveven.

Illustrasjonsbilde: Furutorvmose Sphagnum capillifolium (Foto: Kristian Hassel)