Nyheter

< Back to all posts
 • Innbydelse til Moseklubbens årlige samling 2015

  Moseklubben inviterer til mosesamling i Rosendal onsdag 9. til søndag 13. september 2015. Samlinga vil samkjøres med siste innsamlingstur i et pågående Artsprosjekt i regi av Artsdatabanken.  

     

  Overnattingen vil finne sted påBaroniet Rosendal i Hardangerfjorden, der de har 37 sengeplasser. Prisen for turen vil være rundt 2800 kr per person for hele oppholdet, endelig pris kommer snart. Dette dekker overnatting, frokost, niste, middag og leie av seminarsal der vi ser på funnene om ettermiddagen/ kvelden. Moseklubben har mulighet til å sponse studenter noe. Reisen til Rosendal må organiseres av hver enkelt. Vi er avhengige av noen biler, som kanskje kan leies på flyplassen i Bergen om vi ikke får med oss noen lokale. 

    

  Vi kommer til å bruke en dag i Varaldsøy der er det funnet Syntrichia montana, Dicranum viride, Harpalejeunea molleri, samt mulighet for å finne andre interessante arter, en dag rundt Rosendal der det er funnet Habrodon perpusillus, Hedwigia integrifolia, Herbertus stramineus, Rhynchostegiella tenella og en dag opp mot fjellene på jakt etter Anastrophyllum donnianium, Heterocladium wulfsbergi, Hyocomium armoricum.

    

  Påmelding og spørsmål rettes til Mari Jokerud fortløpende og senest innen 1. august (mari.jokerud (at) uib.no). De37 første får plass på Baroniet Rosendal, mens resten må ordne annen overnatting i området. Vi må fylle opp Baroniet før annen overnatting kan velges på grunn av at de egentlig har steng for sesongen men holder dørene åpne for oss. Kontonummer for innbetaling av overnatting kommer snart.

     

  Vi ønsker alle velkommen til mosetur!